Klare for vinterferie!

Full vinter, masse snø og nydelige forhold i alpinanleggene som gjør seg klare til storinnrykk og vinterferieukene.

– Til tross for en variert januar og varmegrader i lavlandet er det ingenting å frykte for de som vil på ski, sier Camilla Sylling Clausen hos Alpinanleggenes Landsforening som representerer alpinnæringen i Norge med sine 209 medlemmer over hele landet.

I januar har det vært krevende å drive alpinanlegg for mange av våre medlemmer og det er klart vi må erkjenne at mindre anlegg uten god nok snøproduksjon og alpinanlegg i lavereliggende strøk har hatt en utfordrende tid etter den gode starten før jul. Men ser man litt opp i høyden og i anlegg som er godt forberedt , så er det viktig for oss å minne om at det er svært gode forhold nå.

En liten sjekkrunde hos de større anleggene gir veldig hyggelige tilbakemeldinger og alle gleder seg nå til å se at både nordmenn og gjester fra utlandet legger skoleferiene til fjells på ski i ekte hvite vinterlandskap. «Strålende forhold» «massevis av snø» «nydelig vinterlandskap» – adjektivene hagler inn!

Oppfordringen er: – ikke sitt i byen å se ut av vinduet der gresset kanskje er grønt, bruk sosiale medier og anleggenes egne sider så vil du raskt finne vakre bilder og filmer av dagsferske oppdateringer som minner om oss at vi bare så vidt er halvveis i skisesongen.

  • Vi har samlet ca 130 alpinanlegg i Norge i en egen reklamefri tjeneste www.fnugg.no nettopp for å kunne gi publikum en nøytral og best mulig oversikt der ute. Oppdaterte snømengder og nylig snøfall, åpningstider, løypekart og «dagens innlegg» håper vi er med på å minne folk om hvor fint det er ute akkurat nå, sier Camilla.

Ta gjerne en sjekk på Instagram under #fnugg også for der er nå over 35 tusen av publikums egne bilder lagt ut, og man finner jo ikke et bedre «sannhetsvitne» en dette.

Her er snømengdene i våre 15 største anlegg pr i dag (i terrenget, målt på topp):

Hafjell 85 cm
Hemsedal 108 cm
Kvitfjell 100 cm
Trysil 126 cm
Myrkdalen 230 cm
Voss 126 cm
Norefjell 104 cm
Hovden 100 cm
Sirdal 50 cm
Beitostølen 85 cm
Narvikfjellet 90 cm
Gausta 90 cm
Gautefall 40 cm
Rauland 85 cm
Geilo 70 cm

  • Vi har så mange fine konkurransedyktige anlegg her hjemme i Norge, som de aller fleste kan nå med ganske kort avstand. Personlig synes jeg lite kan måle seg med en ferie på ski der flere generasjoner, gjerne med ulike ferdighetsnivåer kommer sammen i aktivitet ute, og vi gleder oss til å ønske velkommen ut til fine uker over hele landet, avslutter Camilla.