Gausta Skisenter

Sist oppdatert: 09.12.2022 - 15:12 av Anne Cathrine

Dagens forhold

For det meste sol
-11°
1.1m/s
Så og si vindstille
Faste og fine forhold
1 cm 1 cm 55 cm 20 cm
Siste døgn Siste uke I løype I terreng

Åpne heiser

Åpne nedfarter

idag 10:20

VI ÅPNER FLERE BAKKER ⛷😍

💙Vintersesongen fortsetter med stormskritt og vi åpner flere bakker denne helgen!

🏂Åpningstider:
Gausta Skisenter er åpent fra 10.00- 16.00 fredag - søndag. Her har du en oversikt over hvilke heiser og bakker som er åpne:

Heiser:
A. Lilleputt
B. Skipsheisen
I. Fyrieggekspressen

Bakker:
4. Lilleputt
1. Hotellbakken
24. Brendstaullia
23. Fyriegglinken
26. Dalelinken
27. Fyrieggen (nedre del)

🔩 Vi mangler en del til Gaustaekspressen som dessverre har blitt forsinket fra utlandet. Vi håper på å åpne denne så fort delen er på plass!

⛅ Det er meldt delvis skyet og litt sol. Gradestokken viser -11 grader i dag.

🥐 Når du trenger et pust i (bunnen av) bakken, er du hjertelig velkommen inn til Bakeriet, hvor du får servert god drikke og ferskt bakverk laget med kjærlighet! Bakeriet ligger nederst i Hotellbakken.

🍹Etter en lang dag i bakken er du hjertelig velkommen inn til Kirk's bar for et velfortjent glass med noe godt i. Du finner oss på Gaustablikk Fjellresort, rett over gata ved aktivitetssenteret (nederst i Hotellbakken).

👉Heiskort må kjøpes online på gausta.com, og hentes ut i et av heiskortautomatene som står nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie). Har du keycard fra Skidata fra før, lader du opp dette på nett - og går rett i bakken!

❄️ Vi fortsetter å tråkke spor i langrennsløypene Svartdalsløypa, Langetjønn, Rød 6 og 10. Vær obs på bløte områder i rød løype. Du kan se når og hvor preppemaskinen har kjørt opp langrennsspor på skisporet.no

🚌Dette vil gjøre det enklere for skientusiaster som ikke har bil til å besøke oss. Fra den 23. desember går Gaustaekspressen gjennom Gausta innen for skisenterets åpningstid!

Velkommen til Gausta Skisenter fredag - søndag kl. 10.00 - 16.00 🏂

04.12.2022 08:40

Sesonghelgen fortsetter!

💙Det er så hyggelig å se så mange ski- og snowboard glade mennesker som ønsket å dele årets første dag i bakken sammen med oss. Under årets første dag var det gode snøforhold i Hotellbakken og Lilleputt, så det er bare å komme seg ut i bakken!

🏂Åpningstider:
Gausta Skisenter er åpent fra 10.00- 16.00 i dag, og åpner igjen neste fredag til samme tid.

🌥Været:
Det er meldt strålende sol og skyfri himmel i dag, men det er overskyet for øyeblikket. Vi håper på at været skal letne så man i tillegg kan oppleve fantastisk utsikt utover Gausta og Gaustatoppen når man suser nedover bakken. Gradestokken viser -7 grader.

🥐 Trenger du påfyll av energi, varme og en god matbit, ta turen innom vårt bakeri nederst i bakken. Der du får servert rykende ferskt brød, noe varmt og drikke og bakevarer du ikke kan gå glipp av.

⚠️ Sikkerhet i og utenfor bakken:
Vær oppmerksom på at all offpiste foregår på egen risiko. For egen og andres sikkerhet - følg skilting og merking i bakken, og stå aldri på ski i bakker eller i områder som er stengt (det kan foregå prepping i bakken - noe som kan skape farlige situasjoner).

👉Kjøp heiskort online
Heiskort må kjøpes online på gausta.com, og hentes ut i et av heiskortautomatene som står nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie). Har du keycard fra Skidata fra før, lader du opp dette på nett - og går rett i bakken!

❄️ Langrennsforhold:
Det har blitt kjørt opp langrennsspor i Svartdalsløypa, Langetjønn, Rød 6 og 10. Vær oppmerksom på at det kan være bløte områder i sporet og i terrenget i løype rød 6 og 10. Du kan se når og hvor preppemaskinen har kjørt opp langrennsspor på skisporet.no

Takk til alle som har fylt sesongåpningen med skiglede! Vi ser frem til å dele skisesongen med dere på Gausta! 😄

03.12.2022 08:49

SESONGEN ER I GANG!

ENDELIG SESONGSTART! ❄️🎉

⛷ Tiden har endelig kommet og Gausta Skisenter er åpen for vintersesongen! Først ut er Hotellbakken og Lilleputt. Vi holder åpent lørdag og søndag 10.00 – 16.00.

👉Heiskort kan kjøpes online i Gausta-appen eller på gausta.com, og hentes ut i et av heiskortautomatene som står nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie). Har du keycard fra Skidata fra før, lader du opp dette på nett - og går rett i bakken!

📲 Last ned Gausta appen! Her kan du se alle åpne bakker og heiser i vårt interaktive løypekart i Gausta-appen (under "løypekart") eller på gausta.com. Kartet oppdateres kontinuerlig hele dagen.

🥐 Ta turen innom bakeriet for for en liten pause eller hvis du trenger en matbit (Bakeriet stenger 16.00).

❄️ Vi jobber for åpning av flere bakker og heiser til neste helg, men er avhengig av gode forhold for snøproduksjon i dagene som kommer for å klare dette. Oppdatering kommer i løpet av uken.

❄️ Det er kjørt opp langrennsløyper i Svartdalsløypa, Langetjønn, rød 6 og 10. Vi ønsker å gjøre dere oppmerksom på at da det er såpass tidlig i sesongen kan det forekomme bløte området i 6 og 10. Vi er også avhengig av mer snø for å kunne fortsette å tråkke opp løypene og kjøre opp øvrige spor.

⛷Har du ikke preppet skiene dine for sesongen ennå, anbefaler vi deg å ta deg en tur innnom aktivitetssenteret og teste vår splitter nye og moderne skislipemaskin!

🏂🏻Mangler du noe utstyr? Ta deg turen innom vårt service- og aktivitetssenter hvor våre dyktige medarbeidere hjelper deg for at du skal få den beste skituren. Vi åpner og stenger en halvtime før og etter åpningstid i bakken.

❄️ Vi følger opp med daglige rapporter hver dag (når skisenteret er åpent) for å gi deg de beste forutsetningene for en fantastisk skidag på Gausta!

Velkommen ut og nyt sesongstart på Gausta! 💙

Les tidligere innlegg

Kort om anlegget

Gausta Skisenter ligger ved foten av Gaustatoppen, 2,5 time fra Oslo. Her finner du alpinbakker, barnebakker og terrengpark. Last ned Gausta-appen i App Store og Google Play for mer informasjon.

Terrengpark

Det finnes to parker på Gausta Skisenter for vintersesongen 2022/2023:
- Parkbakken
- Nedre del av Hotellbakken

Parken på Hovdestaul i år blir enda større og med flere elementer enn vi har hatt tidligere. Det blir flere linjer i ulike vanskelighetsgrader med kule hopp i forskjellige størrelser, enkle og mer utfordrende rails og bokser. Det vil også bli mulig å kombinere flere linjer via en corner, slik at du kan legge opp til din favorittlinje. Dette blir en fantastisk lekearena for store og små, og for nybegynnere og de øvede.

Parken i nederste del av 1. Hotellbakken er tilbake under årets vintersesong. Utfordre deg selv med flere hopp, rails og bokser på Gaustablikk-siden av skisenteret.
Det vil også bli en liten minipark i 4. Lilleputt denne sesongen.

Det har blitt planert og jevnet ut mellom M. Parkheisen til nedre del av 34. Hovdestaulløypa, slik at det blir lettere for at også nybegynnere kan passere denne delen av bakken og heisen. Parkbakken har blitt bredere i øverste parti for bedre oversikt og flyt i parken.

Åpningstider i dag:

10:00 - 16:00

Heiskortpriser:

Heiskort Voksen Ungdom
Dagskort ordinær sesong 495,- 400,-
2 Dager ordinær sesong 955,- 725,-
3 Dager ordinær sesong 1280,- 1030,-
4 Dager ordinær sesong 1535,- 1230,-
5 Dager ordinær sesong 1775,- 1440,-
6 - 8 Dager ordinær sesong 2060,- 1675,-
Kveldskort ordinær sesong 250,- 205,-
2- times kort ordinær sesong 330,- 265,-
3- timers kort ordinær sesong 475,- 380,-
Dagskort høysesong 510,- 410,-
2 Dager høysesong 975,- 765,-
3 Dager høysesong 1405,- 1095,-
4 Dager høysesong 1720,- 1380,-
5 Dager høysesong 1990,- 1635,-
6 - 8 Dager høysesong 2310,- 1885,-
Kveldskort høysesong 260,- 210,-
2 - times kort ordinær høysesong 350,- 285,-
3 - timers kort ordinær høysesong 490,- 390,-
Alle heiskortpriser

Priser kan i noen tilfeller ikke være helt oppdatert

Kontakt oss på:

35091422

Vår adresse:

Kvitåvatnvegen 372
3660 Rjukan

Finn oss på kartet

Motta puddervarsel rett fra bakken!

Meld deg på puddervarsling fra dine favorittanlegg og motta rykende ferske personlige rapporter fra skipatruljene og mannskapet i anleggene. Har du flere favorittanlegg? Meld deg på flere ganger!