Gausta Skisenter

Sist oppdatert: 25.09.2023 - 17:38 av yr.no

Dagens forhold

For det meste sol
10°
6.1m/s
Du kjenner vinden
Sesongstart 03.12.23
- - - -
Siste døgn Siste uke I løype I terreng

Åpne heiser

Åpne nedfarter

18.09.2023 11:04

🏔️ Nedtellingen har begynt! 🏔️

Vinteren nærmer seg med raske skritt, og her på Gausta har vi startet forberedelsene for den kommende sesongen. Snart vil Gausta Skisenter våkne til liv med pulserende skiglede, og vi kan knapt vente! I mellomtiden er det på tide å finpusse dine ferdigheter, slipe skiene og oppgradere utstyret ditt. Sport1 og vårt aktivitetssenter har alt du trenger for å sikre at du er klar for den kommende sesongen. Fra topp til tå, fra ski til snowboard, fra jakker til hansker – vi har deg dekket!

Men det er ikke alt! 🎿🏂 Hele oktober gir deg en eksklusiv sjanse til å sikre deg early bird-tilbud på sesongkort, slik at du kan nyte ubegrenset adgang til Gausta Skisenter gjennom hele vintersesongen. Følg med for oppdaterte åpningstider og priser, for vi er snart klare til å ønske deg velkommen til enda en uforglemmelig sesong med gnistrende snø og adrenalinfylt moro. Vi gleder oss til å se deg!❄️

05.06.2023 09:14

Utforsk industriarvbyen Rjukan 📸

🚶‍♀️ Utforsk historien, UNESCO-arven og adrenalinrushet på en spennende byvandring i Rjukan! 🏔️

Velkommen til Rjukan, en sjarmerende perle som er dypt forankret i Norges industrielle arv og naturlige skjønnhet. Denne lille byen i Telemark har så mye å by på, fra UNESCO-arvstedet til adrenalinfylte aktiviteter. Bli med oss på en byvandring og la oss oppdage Rjukans unike sjarm sammen! 🌟

🏭 Industrihistorie og UNESCO: Vi starter turen med å utforske Rjukans industrielle røtter og UNESCO-arven. Du vil bli forbløffet over de gamle fabrikkene og verkstedene som vitner om byens epokegjørende rolle i produksjonen av kunstgjødsel og tungtvann. Vi tar deg med til Vemork, det berømte UNESCO-arvstedet, hvor sabotasjeaksjoner under andre verdenskrig ble utført for å hindre tysk produksjon av tungtvann.

🌳 Spektakulær natur og strikkhopp: Rjukan er også omgitt av enestående naturlig skjønnhet. Vi tar deg med til Krossobanen, en av Norges eldste taubaner, som tar deg opp til fantastiske utsiktspunkter og fotturer i Hardangervidda nasjonalpark. Men vent, her kommer adrenalinet! For de eventyrlystne har Rjukan også strikkhoppmuligheter. Bli med på et adrenalinfylt hopp fra den berømte Vemorkbrua og opplev Rjukan fra et helt nytt perspektiv!

☕️ Lokale smaker: Under vår byvandring tar vi deg også med til noen av Rjukans beste kafeer og restauranter, hvor du kan smake på deilig lokal mat og drikke. Prøv en autentisk norsk lunsj, nyt en kopp varm sjokolade eller prøv de berømte rjukanske vaflene – en ekte delikatesse!

✨ Utforsk Rjukans kultur: Rjukan er også hjemmet til en levende kulturscene. Under byvandringen vår kan du oppdage kunstgallerier, lokale håndverkere og kanskje til og med bli med på en konsert eller teaterforestilling. La deg inspirere av den kreative ånden som bor i denne lille byen.

Bli med oss på en uforglemmelig byvandring i Rjukan og opplev historien, UNESCO-arven, naturen og adrenalinrushet som gjør denne byen så unik. Del dine favorittøyeblikk fra turen med oss ved å bruke hashtaggen #visitgausta – vi gleder oss til å se hva du oppdager! ✨

26.05.2023 12:25

🌞Opplev en sommer full av eventyr på Gausta!

Gausta byr på en fantastisk sommeropplevelse for hele familien, med et bredt utvalg av aktiviteter som vil få pulsen til å stige og smilet til å bre seg.

🚴‍♂️Sykling
Sykling er en favoritt blant både store og små. Utforsk Gausta-området på to hjul og la deg imponere av den storslåtte naturen som omgir deg. Enten du er en erfaren syklist eller bare ønsker å ta en rolig tur, vil Gausta tilby varierte stier og ruter som passer for alle.

⛰️🥾Fjellvandring
Fjellvandring er en klassisk aktivitet som bør stå på alles liste. Ta på deg gode fjellsko og begi deg ut på eventyr. Gaustatoppen er selvfølgelig en høydepunkt, men det finnes også mange mindre turer som kan utforskes.

🎣🚣‍♂️Vannaktiviteter
For de som elsker vann, tilbyr Gausta et bredt spekter av spennende aktiviteter. Prøv deg på stand-up paddleboarding (SUP) og se naturen fra vannets perspektiv. Gå fisking i de klare fjellvannene og nyt roen i naturen. Ta en avslappende båttur eller utforsk vannet i kano eller tråbåt.

🧖‍♀️🌊Flytende badstue
Hva med å kombinere velvære og frisk luft? Hopp inn i den flytende badstuen og nyt varmen. Etterpå kan du ta en forfriskende dukkert i det krystallklare fjellvannet. Dette er en opplevelse som vil gi deg både avslapning og energi.

🎾Padeltennis
Gausta kan også skryte av å ha Nordeuropas høyestliggende padeltennisbane hele 945 m.o.h. Hva med å utfordre familie og venner til en spennende kamp, og nyte den vakre utsikten?

🏓Gaustablikk Fjellresort
Gaustablikk Fjellresort tilbyr også mange aktiviteter innendørs. Bordtennis og shuffleboard er perfekte aktiviteter for en hyggelig konkurranse. Ta deg tid til å skjemme deg bort i vår velværeavdeling hvor det finnes både boblebad, dampbad, badstue og basseng eller hva med en avslappende massasje?

🥏⛳️Discogolf og minigolf
Discogolf og minigolf er perfekte for hele familien. Prøv deg på morsomme og utfordrende runder mens dere konkurrerer og skaper minner sammen.

🚲🐶Barnas sommer
Gausta har også noe for de minste i familien. Gausta Fjellklubb arrangerer morsomme aktiviteter for barna, ledet av våre engasjerte aktivitetsledere. La de minste få sin dose av moro og eventyr mens de blir kjent med de sjarmerende maskotene Huski og Flaks.

🚡Rjukan - industriarvbyen
I tillegg til alt dette, kan du også utforske aktivitetene i Rjukan. Besøk Vemork og lær om industriarven, få adrenalinkicket med strikkhopp eller prøv deg på klatring i Rjukan Klatrepark. Ta en byvandring i den UNESCO-verdensarvlistede byen Rjukan, ta turen med Krossobanen for fantastisk utsikt, eller nyt en avslappende dag på Rjukanbadet.

Gausta og Rjukan-området har virkelig noe for enhver smak. Så pakk sekken, ta med familien eller vennene dine, og opplev en sommer fylt med eventyr, natur og uforglemmelige øyeblikk på Gausta!

Les tidligere innlegg

Kort om anlegget

Gausta Skisenter ligger ved foten av Gaustatoppen, 2,5 time fra Oslo. Her finner du alpinbakker, barnebakker og terrengpark. Om sommeren er Gausta Aktivitetssenter åpent med bredt utvalg av utstyr.

Terrengpark

Det finnes to parker på Gausta Skisenter for vintersesongen 2022/2023:
- Parkbakken
- Nedre del av Hotellbakken

Parken på Hovdestaul i år blir enda større og med flere elementer enn vi har hatt tidligere. Det blir flere linjer i ulike vanskelighetsgrader med kule hopp i forskjellige størrelser, enkle og mer utfordrende rails og bokser. Det vil også bli mulig å kombinere flere linjer via en corner, slik at du kan legge opp til din favorittlinje. Dette blir en fantastisk lekearena for store og små, og for nybegynnere og de øvede.

Parken i nederste del av 1. Hotellbakken er tilbake under årets vintersesong. Utfordre deg selv med flere hopp, rails og bokser på Gaustablikk-siden av skisenteret.
Det vil også bli en liten minipark i 4. Lilleputt denne sesongen.

Det har blitt planert og jevnet ut mellom M. Parkheisen til nedre del av 34. Hovdestaulløypa, slik at det blir lettere for at også nybegynnere kan passere denne delen av bakken og heisen. Parkbakken har blitt bredere i øverste parti for bedre oversikt og flyt i parken.

Åpningstider i dag:

Stengt

Heiskortpriser:

Heiskort Voksen Ungdom
Dagskort ordinær sesong 495,- 400,-
2 Dager ordinær sesong 955,- 725,-
3 Dager ordinær sesong 1280,- 1030,-
4 Dager ordinær sesong 1535,- 1230,-
5 Dager ordinær sesong 1775,- 1440,-
6 - 8 Dager ordinær sesong 2060,- 1675,-
Kveldskort ordinær sesong 250,- 205,-
2- times kort ordinær sesong 330,- 265,-
3- timers kort ordinær sesong 475,- 380,-
Dagskort høysesong 510,- 410,-
2 Dager høysesong 975,- 765,-
3 Dager høysesong 1405,- 1095,-
4 Dager høysesong 1720,- 1380,-
5 Dager høysesong 1990,- 1635,-
6 - 8 Dager høysesong 2310,- 1885,-
Kveldskort høysesong 260,- 210,-
2 - times kort ordinær høysesong 350,- 285,-
3 - timers kort ordinær høysesong 490,- 390,-
Alle heiskortpriser

Priser kan i noen tilfeller ikke være helt oppdatert

Kontakt oss på:

35091422

Vår adresse:

Kvitåvatnvegen 372
3660 Rjukan

Finn oss på kartet

Motta puddervarsel rett fra bakken!

Meld deg på puddervarsling fra dine favorittanlegg og motta rykende ferske personlige rapporter fra skipatruljene og mannskapet i anleggene. Har du flere favorittanlegg? Meld deg på flere ganger!