Gausta Skisenter

Sist oppdatert: 01.12.2022 - 12:38 av yr.no

Dagens forhold

For det meste sol
-3°
0.8m/s
Så og si vindstille
Sesongstart 03.12.22
- - - -
Siste døgn Siste uke I løype I terreng

Åpne heiser

Åpne nedfarter

22.11.2022 18:50

Vi teller ned til sesongstart!

Snart er vintersesongen endelig i gang! ⛷️❤

🏂🏼Åpningstider:
Hvis temperaturen og været fortsetter slik vi ønsker, åpner Gausta Skisenter lørdag 3. desember (10:00 - 16:00).
Til å begynne med holder vi åpent fredag - søndag og fra 23. desember holder vi åpent alle dager i uken.

❄Snøproduksjon:
Det er minusgrader på gradestokken og snøen daler ned på Gausta. Den 17. november kunne vi endelig sette i gang snøproduksjonen. Vi har startet produksjon i Lilleputt, Skipsheistraseen, Sondre, Hotellbakken, Linken, Grimmern, Kvitå, Brendstaullia, Dalelinken og nedre del av Fyrieggen. Ved kapasitet kjører vi også produksjon Hovdestaulløypa.

❄Langrennsforhold:
Det har kommet snø i løypene, men vi er avhengig av mer for at vi skal kunne preppe langrennsløypene for sesongen.

👉🏼Kjøp heiskort online:
Gjør deg klar for sesongen og kjøp ditt sesongkort nå på våre nettsider eller i Gausta-appen.

Hva er nytt i år?

☃ I år vil 14. Telemarksvingen, en av Gausta skisenters lengste og mest populære nedfarter, være koblet til snøproduksjonsanlegget. Dette betyr at vi kan produsere snø og åpne bakken tidligere enn før. Den vil også være mer rustet for mildvær i løpet av sesongen.

⛷ Nå kan du levere skiene dine for prepping i Wintersteigers nyeste og råeste maskin! Skiene dine blir så gode som nye og gjør din skiopplevelse optimal da du både glir bra, kan svinge lett og får godt kantgrep.
Du kan levere skiene dine allerede i dag og hente de igjen når de er klare eller når vi åpner bakken for vinteren.

🔨 Vi er i gang med å bygge en ny gapahuk i skibakken. Den befinner seg i krysset mellom Grimmern (22), Fyriegglinken (23) og Brendstaulia (24). Gapahuken vil ha en kapasitet på rundt 25 personer. Det vil være muligheter for grilling, da det monteres to store bålpanner. Senere i sesongen åpner vi også for booking av private arrangementer.

🚌I samarbeid med Ferdia planlegger vi bussruter mellom Oslo og Gausta. Dette vil gjøre det enklere for skientusiaster som ikke har bil til å besøke oss.

Vi gleder oss til sesongåpning lørdag 3. desember. Sees vi? ✨

01.05.2022 07:09

Takk for denne gang! ⛷💙

🏂 Åpningstider:
Gausta Skisenter er åpent fra 09.30 - 16.30 i dag. Det er siste dag for årets sesong på Gausta Skisenter.

❄️ Dagens forhold:
Siste skidag på Gausta Skisenter for denne sesongen byr på sol fra skyfri himmel, lite vind og milde temperaturer på mellom 6 og 10 grader. Forholdene i bakkene er variable da det det er lite snø flere steder. Det har dukket opp bare flekker hvor det stikker frem stein, vegetasjon og bekker, men det er blitt merket med staur. Vi ber deg være oppmerksom i nedfartene.

Vi på Gausta vil takke alle gjester som har tatt turen til Gausta Skisenter i årets sesong! Vi håper du har vokst som skikjører, utfordret deg selv, prøvd noe nytt, kjent på gleden over å mestre og satt deg nye mål for neste skisesong. For på Gausta vil du alltid kunne strekke deg etter å bli enda bedre - fjellet her slutter nemlig aldri å gi! 💙

Vi ønsker deg, din familie og dine venner hjertelig velkommen tilbake til neste vintersesong - om ikke før? Gausta er en helårsdestinasjon med et fullspekket aktivitetsprogram gjennom hele sommeren! Her er det ikke bare fjellvandring og toppturer til fots som gjelder - her kan du oppleve Gausta fra sykkelsetet, på SUP, i båt eller kano. Her er det padelbane, discgolf, minigolf og pump track. Gausta Aktivitetssenter byr på en rekke guidede turer og aktiviteter for både voksne og barn. Vi oppdaterer Gausta-appen og gausta.com til sommerversjon. Her vil du få full oversikt over hva som skjer og booking av aktiviteter online. Følg med!

Vi takker for denne gang, og håper vi sees snart igjen! 🤗

⛄️Hva skjer i dag?
I dag skjer det ikke stort av aktiviteter, men vi kan summere opp gårsdagen som ble en kjempesuksess! Pool party (Ta sjansen) ble en underholdningsmagnet med ca 30 deltakere. Det ble store plask, herlige outfit og god stemning! 💦👏👏
Barneafterskien er alltid like populær blant våre yngste gjester med lek og moro med Huski & Flaks. 🙌
Afterskien med Ole & Gorm tok av på The Loft med skikkelig god stemning, dansing og allsang! Alt i alt en veldig hyggelig og fin sesongavslutning. Vi håper vi kan få til enda større sesongavslutning neste år! 🎶😄

👉 Kjøp heiskort online:
Det er 40% rabatt på heiskort i dag. Heiskort må kjøpes online i Gausta-appen eller på gausta.com, og hentes ut i heiskortautomaten, i skistallen inne på Gaustablikk Fjellresort, nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie) eller på Hovdestaul. Har du keycard fra Skidata fra før, lader du opp dette på nett - og går rett i bakken!

❄️ Langrennsforhold:
Langrennssesongen på Gausta er nå over. Det er ikke blitt kjørt opp langrennsspor siden i påsken, og det er for lite snø. Har du truger, kan det være et fint alternativ til langrennsskiene!

Ha en strålende siste dag på Gausta Skisenter!☀️⛷

30.04.2022 09:10

Velkommen ut til sesongavslutningshelg!! ⛷☀️😎

🏂 Åpningstider:
Gausta Skisenter er åpent fra 09.30 - 16.30 i dag. Kveldskjøring utgår. Vi er nå inne i siste helgen av sesongen. Sesongslutt er i morgen 1. mai.

❄️ Dagens forhold:
Nest siste dag av skisesongen på Gausta og vi kan rapportere om nypreppede forhold, slushføre utover dagen og mange åpne heiser og bakker! Det blir en strålende dag med sol og nesten ikke en sky på himmelen fra morgenen av. Det er mer eller mindre vindstille og temperaturene ligger på 3 varmegrader. Gradestokken stiger opp mot 8 varmegrader. Vi får en knallfin dag på fjellet! Det er bare å ta turen og komme seg ut!

I tillegg til upåklagelige gode forhold og fint vær, er det mye gøy som skjer i dag, så ikke gå glipp av sesongavslutningsfesten på Gausta Skisenter!👏👏

Vi måtte dessverre stenge 18. Svarten for sesongen i går, da denne nedfarten har for lite snø. Det er bart på toppen av H. Brendstaulheisen, så ny mellomavstigning er på plass. Det er mulig å komme seg mellom sentrumsområdene. M. Parkheisen er også stengt for sesongen, men det er fortsatt mulig å benytte parken på Hovdestaul ved å krysse over fra 34. Hovdestaulløypa. Snøen fra parken i Hotellbakken har vi måttet fordele utover for å tilføre kunstsnø i bakken.

Forholdene i bakkene er variable da det begynner å bli lite snø flere steder. Det har dukket opp bare flekker hvor det stikker frem stein, vegetasjon og bekker, men det er blitt merket med staur. Vi ber deg være oppmerksom i nedfartene.

⛄️Hva skjer i dag?
I dag blir det fest på Gausta!🙌 Ikke gå glipp av moroa:

Fra kl. 13.00 er det Pool Party (Ta sjansen) nederst i Pukkelen! Det blir herlig underholdning med høy vannsprut og god stemning!💦 Bli med å delta - klarer du å komme deg over vannbassenget?! Her blir det fantastiske premier å høste! Vi kan friste med sesongkort for 22/23-sesongen, nye Gausta ski med bindinger, 2 timer privattimer med Gausta Ski- & Snowboardskole og mye mer! Har du i tillegg kledd deg opp i sommerlig outfit, har du flere sjanser for å vinne premier! Påmelding skjer på plass. Og du, det er gratis skiutleie i dag, så det er ingen grunn til å ikke delta! 😉

Fra kl. 15.15 blir det barnas afterski med Gaustas maskoter Huski & Flaks! Kjempegøy for våre yngste gjester! Møt opp rundt barneområdet/Lilleputt og bli med på leken.

Fra kl. 16.00 blir det livemusikk med Ole & Gorm. De lager god partystemning med kjente og kjære låter. Den lystige duoen, som har en telefonkatalog fulle av hits, har blant annet spilt med Torgeir & Kjendisene, og har naturlig nok hentet en del tips fra den kanten. Ole & Gorm spiller låter med entusiasme, stor gjenkjennelsesfaktor, nyere og eldre låter og med et glimt i øyet. Bli med på festen!

👉 Kjøp heiskort online:
I helgen får du 40% rabatt på heiskort!
Heiskort må kjøpes online i Gausta-appen eller på gausta.com, og hentes ut i heiskortautomaten, i skistallen inne på Gaustablikk Fjellresort, nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie) eller på Hovdestaul. Har du keycard fra Skidata fra før, lader du opp dette på nett - og går rett i bakken!

❄️ Langrennsforhold:
Langrennssesongen på Gausta er nå over. Det er ikke blitt kjørt opp langrennsspor siden i påsken, og det er for lite snø flere steder. Har du truger, kan det være et fint alternativ til langrennsskiene!

Ha en fantastisk siste lørdag med ski på bena på Gausta!☀️😎🙌⛷

Les tidligere innlegg

Kort om anlegget

Gausta Skisenter ligger ved foten av Gaustatoppen, 2,5 time fra Oslo. Her finner du alpinbakker, barnebakker og terrengpark. Last ned Gausta-appen i App Store og Google Play for mer informasjon.

Terrengpark

Det finnes to parker på Gausta Skisenter for vintersesongen 2022/2023:
- Parkbakken
- Nedre del av Hotellbakken

Park-nyheter 2022/2023:

Parken på Hovdestaul i år blir enda større og med flere elementer enn vi har hatt tidligere. Det blir flere linjer i ulike vanskelighetsgrader med kule hopp i forskjellige størrelser, enkle og mer utfordrende rails og bokser. Det vil også bli mulig å kombinere flere linjer via en corner, slik at du kan legge opp til din favorittlinje. Dette blir en fantastisk lekearena for store og små, og for nybegynnere og de øvede.

Parken i nederste del av 1. Hotellbakken er tilbake under årets vintersesong. Utfordre deg selv med flere hopp, rails og bokser på Gaustablikk-siden av skisenteret.
Det vil også bli en liten minipark i 4. Lilleputt denne sesongen.

Det har blitt planert og jevnet ut mellom M. Parkheisen til nedre del av 34. Hovdestaulløypa, slik at det blir lettere for at også nybegynnere kan passere denne delen av bakken og heisen. Parkbakken har blitt bredere i øverste parti for bedre oversikt og flyt i parken.

Åpningstider i dag:

Stengt

Heiskortpriser:

Heiskort Voksen Ungdom
Dagskort ordinær sesong 495,- 400,-
2 Dager ordinær sesong 955,- 725,-
3 Dager ordinær sesong 1280,- 1030,-
4 Dager ordinær sesong 1535,- 1230,-
5 Dager ordinær sesong 1775,- 1440,-
6 - 8 Dager ordinær sesong 2060,- 1675,-
Kveldskort ordinær sesong 250,- 205,-
2- times kort ordinær sesong 330,- 265,-
3- timers kort ordinær sesong 475,- 380,-
Dagskort høysesong 510,- 410,-
2 Dager høysesong 975,- 765,-
3 Dager høysesong 1405,- 1095,-
4 Dager høysesong 1720,- 1380,-
5 Dager høysesong 1990,- 1635,-
6 - 8 Dager høysesong 2310,- 1885,-
Kveldskort høysesong 260,- 210,-
2 - times kort ordinær høysesong 350,- 285,-
3 - timers kort ordinær høysesong 490,- 390,-
Alle heiskortpriser

Priser kan i noen tilfeller ikke være helt oppdatert

Kontakt oss på:

35091422

Vår adresse:

Kvitåvatnvegen 372
3660 Rjukan

Finn oss på kartet

Motta puddervarsel rett fra bakken!

Meld deg på puddervarsling fra dine favorittanlegg og motta rykende ferske personlige rapporter fra skipatruljene og mannskapet i anleggene. Har du flere favorittanlegg? Meld deg på flere ganger!