Gausta Skisenter

Sist oppdatert: 31.07.2021 - 11:53 av yr.no

Dagens forhold

Det regner
16°
1.3m/s
Så og si vindstille
Sesongstart 12.12.20
- - - -
Siste døgn Siste uke I løype I terreng

Åpne heiser

Åpne nedfarter

25.04.2021 07:07

☀️Takk for en helt magisk sesong! 🙌

I dag er det aller siste dag for denne spesielle vintersesongen 2020/2021, og værgudene er virkelig med oss når vi kan melde om strålende sol fra skyfri himmel! Temperaturene svinger fra -3 til +3 og snøforholdene er upåklagelige gode for sesongavslutning å være. I går fikk vi litt vind og vindkast på Gausta, og det gjør vi nok i dag også, men i noe mindre grad. Det er kun én ting å gjøre i dag - få mest mulig ut av den siste skidagen på Gausta Skisenter for denne gang! Velkommen skal dere være!

📲Gausta-appen:
Som vanlig kan du se alle åpne bakker og heiser i vårt interaktive løypekart i Gausta-appen (under "løypekart") eller på gausta.com. Kartet oppdateres kontinuerlig hele dagen. Du finner webkamera under "Dagens rapport" i Gausta-appen, eller på gausta.com.

👉Kjøp heiskort med 25% rabatt
Sesongens siste dag og du får 25% rabatt på 1-, 2- og 3-dagerskort eks. keycard! Rabatten trekkes automatisk online. Har du keycard fra Skidata fra før, kan du lade heiskortet og gå rett ut i bakken! Har du ikke keycard henter du ut ditt kort i et av heiskortautomatene som står nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie), nederst i Fyrieggheisen eller i skiutleien på Gaustatoppen Sportell. Det er ikke mulig å kjøpe heiskortet direkte i automaten grunnet smittesporing.

❄️ Langrennsforhold:
Det kjøres opp langrennsspor på morgenen i dag. Hold deg oppdatert i det interaktive løypekartet for langrennsspor her på Gausta under “aktiviteter” og “langrenn”. Her ser du hvor og når preppemaskinene har kjørt opp langrennsløypene.

Løypemannskapet for langrennssporene har informert at de ikke vil preppe like hyppig som tidligere i vinter, grunnet lite gjester nå på slutten av sesongen. Det er mulig å ta kontakt med GKT (Gausta Kvitåvatn Turistforening) som er ansvarlig for langrennsløypene, for ønske om hvor og når de skal preppe på Gausta. Ta kontakt via Facebooksiden deres; Langrenn Gaustaområdet.

🚌 Gaustabussen:
Gaustabussen har avsluttet sesongen på Gausta, og vil ikke gå før til sommeren.

👍Dagens tips/deal:
Den siste tiden har flytende badstuer fått massiv oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt hvor våre flytende badstuer på Kvitåvatn er med i stjernegalleriet sammen med Soria Moria, Kok og Salt i Oslofjorden. Og det skjønner vi veldig godt! I våre flytende badstuer er det store panoramvinduer som gir deg en helt fantastisk utsikt mot Gaustatoppen! Kjenn hvordan energinivået øker og blodet bruser når du kombiner isbading med steikende het badstue! Time bestiller du i resepsjonen på Gaustablikk Høyfjellshotell, på tlf. 35 09 14 22 eller e-post: [email protected] God fornøyelse!

Har du fått med deg den flotte kunstutstillingen på Gaustablikk Høyfjellshotell? Street-art-kunstneren med lokal forankring, Rune Fauske - “Solsoldat”, har stilt ut en rekke lekre bilder i lobby/peisstuen, bar og Festsalen på hotellet. Ta turen innom for kulturelt påfyll! Kunstverkene kan kjøpes på plass.

Takk for denne gang! 💙
Daglig leder på skisenteret, Bjørn Tverberg, sammen med sitt team ønsker å takke for en annerledes men fin sesong:
- Selv om denne sesongen ble alt annet enn det vi hadde sett for oss er vi godt fornøyde med gjennomføringen. Vi ønsker å rette en stor takk til våre gjester som til tross mange nye restriksjoner og endringer underveis, har møtt opp med et smil om munnen og en ekstra dose tålmodighet på lur. Sammen har vi fått til en fin og trygg sesong på Gausta. Med ønsker om en fin og varm sommer. Vi gleder oss til å ta dere imot når gradene igjen blir blå og hvitt gull daler ned over fantastiske Gausta!

Vi fra kommunikasjonsavdelingen på Gausta, takker for en magisk vintersesong, det gode samarbeidet på tvers av avdelinger og med samtlige aktører på Gausta. Alle fantastiske bilder og tags i sosiale medier fra våre gjester, og ikke minst alle tilbakemeldinger vi har fått. Dere gjør at vi ønsker å strekke oss lenger, slik at vi kan bli den beste skidestinasjonen!

Vi takker så mye for at dere har lest og fulgt med på våre daglige rapporter for denne sesongen. Det er alltid mye å fortelle om på Gausta, og hver dag er unik! Vårt mål med rapportene er å gi dere en så presis og riktig informasjon om skianlegget og alt som skjer på fjellet hver dag, som dere kan benytte for å få den aller beste opplevelsen når dere er hos oss. Vi håper vi har imøtekommet med dette denne sesongen. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger fra dere om dere savner noe i rapportene eller om det er noe vi kan gjøre annerledes. Send oss gjerne ris/ros i Facebookgruppen, “Hva skjer på Gausta?” eller direkte til oss på [email protected]

Vi ønsker dere alle en nydelig skidag i dag, og med ønske om en solfylt sommer!

24.04.2021 07:16

☀️SESONGAVSLUTNINGSHELG: I fantastisk vær! ☀️

Det er siste lørdagen i årets sesong og vi kan melde om supre forhold i skianlegget og et helt fantastisk vær! Solen skinner fra skyfri himmel, det er lite vind og kalde temperaturer for årstiden. Yr melder om noe vindkast fra nord (11 m/s) i løpet av dagen. Forholdene i bakken er faste og fine fra morgen av, og løses opp utover dagen når solen får tid til å varme opp temperaturene. Det kan lønne seg å være tidlig ute, da du kan være førstemann til å lage spor i de nypreppede bakkene. Du vil vel ikke gå glipp av sesongens nest siste mulighet for god skikjøring?! 👏👏

🏂Kveldskjøring:
I dag er det kveldskjøring i bakkene ved Gaustablikk og Hovdestaul frem til kl. 20.00. Det betyr at følgende bakker er åpne: 1. Hotellbakken, 4. Barnebakken, 34. Hovdestaulløypa og 30. Parkbakken. Vi gjør oppmerksom på at Gausta Skiutleie stenger kl. 17.00 og vil ikke være åpen under kveldskjøringen.

Bakkemannskapet kan melde om svært gode forhold i favorittene som Svart’n, Sondreløypa og Telemarksvingen. Det er noe redusert tilbud i Parkbakken. Det er smeltet en god del snø øverst i Pukkelen, denne er derfor blitt stengt.

📲Gausta-appen:
Som vanlig kan du se alle åpne bakker og heiser i vårt interaktive løypekart i Gausta-appen (under "løypekart") eller på gausta.com. Kartet oppdateres kontinuerlig hele dagen. Du finner webkamera under "Dagens rapport" i Gausta-appen, eller på gausta.com.

👉Kjøp heiskort med 25% rabatt
Har du ikke kjøpt deg heiskort ennå, bør du gjøre det nå på gausta.com. Da får du 25% rabatt på 1-, 2- og 3-dagerskort eks. keycard! Rabatten trekkes automatisk online. Har du keycard fra Skidata fra før, kan du lade heiskortet og gå rett ut i bakken! Har du ikke keycard henter du ut ditt kort i et av heiskortautomatene som står nederst i Hotellbakken (utenfor Gausta Skiutleie), nederst i Fyrieggheisen eller i skiutleien på Gaustatoppen Sportell. Det er ikke mulig å kjøpe heiskortet direkte i automaten grunnet smittesporing.

❄️ Langrennsforhold:
Løypemannskapet melder om følgende: Runden rundt Skipsfjell har nylig blitt kjørt opp. Svartdal-løypa, Vatnedalen, Rød 6 og Blå 23 ble kjørt opp i går kveld. Forholdene er svært gode til årstiden!
Hold deg oppdatert i det interaktive løypekartet for langrennsspor her på Gausta under “aktiviteter” og “langrenn”. Her ser du hvor og når preppemaskinene har kjørt opp langrennsløypene.

Løypemannskapet for langrennssporene har informert at de ikke vil preppe like hyppig som tidligere i vinter, grunnet lite gjester nå på slutten av sesongen. Det er mulig å ta kontakt med GKT (Gausta Kvitåvatn Turistforening) som er ansvarlig for langrennsløypene, for ønske om hvor og når de skal preppe på Gausta. Ta kontakt via Facebooksiden deres; Langrenn Gaustaområdet.

🚌 Gaustabussen:
Gaustabussen har avsluttet sesongen på Gausta, og vil ikke gå før til sommeren.

👍Dagens tips/deal:
Gausta Food Court er åpent i helgen med servering både inne og ute på terrassen. Her får du som vanlig et stort utvalg hjemmelagde italienske pizzaer, saftige burgere, kyllingklubber, salat og supper. Vår barista er på plass og lager kanskje Gaustas beste kaffe og med ferskt bakverk attåt, er vi sikre på at du får en smakfull og god opplevelse. 🍕Velkommen til Gausta Food Court!

🍔Det er flere spisesteder på Gausta som er åpne i helgen og som tilbyr take away. Velg og vrak i spennende menyer, både på Fyrieggen, Gaustatoppen Sportell, Gaustablikk Høyfjellshotell, Den Lykkelige Sportsmann (åpent kun i dag) eller Gausta Food Court. Ta kontakt med ditt foretrukne spisested og bestill mat til hytta!

🧢Denne helgen er siste mulighet for å sikre deg årets collection av Gausta-produkter til halve prisen (gjelder ikke Gausta-ski). Her får du kvalitetsprodukter av klær og utstyr som f.eks t-skjorter, vester, luer, caps, skibriller, votter og termos. Gausta Collection kan du ta en nærmere titt på, rett på innsiden av inngangen til Gausta Skiutleie og Sport 1 Gaustablikk. Henvis til dette tilbudet, og du får rabatten trukket fra i kassen hos Gausta Skiutleie.

🎿Denne helgen får du også ekstra hyggelig pris på Gausta Ski inkl. Marker bindinger. Gausta More Mountain-ski er en Special Edition-variant av testvinneren Extrem Fusion 95, som er laget av den svært anerkjente skiprodusenten Åre Skidfabrik. Fusion 95 Gausta Edition er en moderne all-mountain-ski for all slags skikjøring. Kunne du tenke deg å prøve skiene før du kjøper, finnes Gausta Ski til utleie på Gausta Skiutleie.
Gausta ski inkl. Marker Griffon-binding: Førpris kr 9000,- Nå kr 6300,- (30% rabatt).

Ha en super skidag i dag!

23.04.2021 06:52

☀️SESONGAVSLUTNING: Gausta Skisenter er åpent!

God morgen, Gausta-venner! I dag er begynnelsen på slutten av årets skisesong, og nå gjelder det å utnytte de neste dagene godt. Gausta Skisenter er åpent fra i dag til søndag, og er etter forholdene helt supre!
Det er knallvær med strålende sol fra nesten skyfri himmel, vinterlige temperaturer rett over 0 grader og noe vind fra nord. Det meldes om at det kan komme noen vindkast i løpet av dagen. Og hvis du synes dagen i dag ser lovende ut, kan du glede deg til resten av helgen. Yr melder om en stor sol både lørdag og søndag - vi kunne ikke fått en bedre sesongavslutningshelg! 👏👏
Bakkemannskapet har klargjort åpne bakker og heistraseer til perfeksjon! Har du ikke kjøpt deg heiskort ennå, bør du gjøre det nå på gausta.com. Da får du 25% rabatt på heiskort (1-, 2- og 3-dagerskort eks. keycard), som trekkes automatisk!

❄️ Langrennsforhold:
Hold deg oppdatert i det interaktive løypekartet for langrennsspor her på Gausta under “aktiviteter” og “langrenn”. Her ser du hvor og når preppemaskinene har kjørt opp langrennsløypene.
Løypemannskapet for langrennssporene har informert at de ikke vil preppe like hyppig som tidligere i vinter, grunnet lite gjester nå på slutten av sesongen. Det er mulig å ta kontakt med GKT (Gausta Kvitåvatn Turistforening) som er ansvarlig for langrennsløypene, for ønske om hvor og når de skal preppe på Gausta. Ta kontakt via Facebooksiden deres; Langrenn Gaustaområdet.

🚌 Gaustabussen:
Gaustabussen har avsluttet sesongen på Gausta, og vil ikke gå før til sommeren.

👍Dagens tips/deal:
Gausta Food Court er åpent i helgen med servering både inne og ute på terrassen. Her får du som vanlig et stort utvalg hjemmelagde italienske pizzaer, saftige burgere, kyllingklubber, salat og supper. Vår barista er på plass og lager kanskje Gaustas beste kaffe og med ferskt bakverk attåt, er vi sikre på at du får en smakfull og god opplevelse. 🍕Velkommen til Gausta Food Court!

💆‍♀️ Etter en lang dag i bakken eller skisporet i dag, fortjener du litt ekstra pleie for kroppen din! Gaustablikk Høyfjellshotell har åpnet opp velværeavdelingen med svømmebasseng, jacuzzi, badstuer, steambad og relaxavdeling (for boende gjester).

Eller hva med å booke flytende badstue og/eller kanskje en massasje- eller ansiktsbehandling på Gaustablikk Høyfjellshotell? Les mer om velværetilbudet på gaustablikk.no eller gausta.com.

🍔Det er flere spisesteder på Gausta som er åpne i helgen og som tilbyr take away. Velg og vrak i spennende menyer, både på Fyrieggen, Gaustatoppen Sportell, Gaustablikk Høyfjellshotell, Den Lykkelige Sportsmann (åpent kun på lørdag) eller Gausta Food Court. Ta kontakt med ditt foretrukne spisested og bestill mat til hytta!

Pose & Sekk Dagligvare er som vanlig åpent og har “alt” du har glemt og mer til til oppholdet på Gausta. Velkommen til en hyggelig handel!

Les tidligere innlegg

Kort om anlegget

Gausta Skisenter ligger ved foten av Gaustatoppen, 2,5 time fra Oslo. Her finner du alpinbakker, barnebakker og terrengpark. Last ned Gausta-appen i App Store og Google Play for mer informasjon.

Terrengpark

I år blir det en park i Gausta Skisenter. Hovdestaulparken har to linjer med forskjellig vanskelighetsgrad, så den skal passe for alle.

Åpningstider i dag:

Stengt
Alle åpningstider

Heiskortpriser:

Heiskort Voksen Ungdom
Dagskort ordinær sesong 485,- 390,-
2 Dager ordinær sesong 915,- 710,-
3 Dager ordinær sesong 1235,- 1010,-
4 Dager ordinær sesong 1505,- 1205,-
5 Dager ordinær sesong 1740,- 1410,-
6 - 8 Dager ordinær sesong 2050,- 1640,-
Formiddag ordinær sesong 445,- 350,-
Eftermiddag ordinær sesong 465,- 370,-
Separat Kveldskort ordinær sesong 245,- 200,-
1- times kort ordinær sesong 175,- 145,-
2- timers kort ordinær sesong 320,- 260,-
Dagskort høysesong 500,- 400,-
2 Dager høysesong 955,- 750,-
3 Dager høysesong 1375,- 1070,-
4 Dager høysesong 1685,- 1350,-
5 Dager høysesong 1950,- 1600,-
6 - 8 Dager høysesong 2265,- 1845,-
Formiddag høysesong 460,- 360,-
Eftermiddag høysesong 480,- 380,-
Separat Kveldskort høysesong 255,- 205,-
1- times kort ordinær høysesong 195,- 160,-
2- timers kort ordinær høysesong 340,- 275,-
Alle heiskortpriser

Priser kan i noen tilfeller ikke være helt oppdatert

Kontakt oss på:

35091422

Vår adresse:

Kvitåvatnvegen 372
3660 Rjukan

Finn oss på kartet

Motta puddervarsel rett fra bakken!

Meld deg på puddervarsling fra dine favorittanlegg og motta rykende ferske personlige rapporter fra skipatruljene og mannskapet i anleggene. Har du flere favorittanlegg? Meld deg på flere ganger!