Stor åpningshelg – velkommen ut!

Nå åpner alpinanlegg over hele landet – med flotte forhold

-Vi står endelig foran en stor åpningshelg for alpinanleggene i Norge. Etter uker med kuldegrader som har gitt gode forhold for snøproduksjon og godt snøfall mange steder, kan vi konstatere at en lang rekke alpinanlegg over hele landet kan tilby åpne heiser og bakker igjen med nydelige forhold, sier Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening. Foreningen representerer 95% av alpinbransjen i Norge med sine 200 medlemmer.

7 av landets alpinanlegg har allerede åpnet, og listen finner man på fnugg.no

– fnugg.no kaller vi for «alpinbransjens YR» og der finner man åpne heiser og bakker, snømengde, løypekart, åpningstider, webkamera og mye mer. Tjenesten er reklamefri og den er eiet og drevet av alpinbransjen selv. 130 alpinanlegg fra hele landet har hver sin side, og tjenesten oppdateres av både Yr.no og av folk som jobber ute i anleggene.

https://fnugg.no/anleggstype/her-er-det-allerede-apent/

De som har åpnet er:

Gausta
Varingskollen
Aurdal – Valdres alpinsenter
Beitostølen
Steilia
Kvitfjell
Uvdal

Denne uken og til helgen åpner ytterligere 13 alpinanlegg. Nå er både Norges største anlegg i Trysil og Norges 3 største anlegg på Hafjell også klare til å ønske folk velkommen ut. Listen over anlegg som åpner mot helgen kan man se her:

https://fnugg.no/anleggstype/disse-anleggene-apner-snart/

På listen er:

Kirkerudbakken
Hovden
Tusten
Nesfjellet
Tromsø alpinpark
Norefjell skisenter
Hafjell
Trysil
Ål skisenter
Skeikampen
Gålå
Skagahøgdi
Vrådal

Det kjøres snøkanoner, måkes og preppes døgnet rundt, og mange av anleggene som åpnet forrige helg kommer denne helgen med enda bredere tilbud, flere bakker og heiser åpne.

– Vi holder et øye med gradestokken og gleder oss over at det ser ut som om kuldeperioden skal holde en god stund fremover. Vanligvis er 5-10 dager nok for å få laget en fin såle med kunstsnø. Får vi hjelp fra himmelen i tillegg, er det jo veldig bra for å holde forholdene best mulig. Og så er det mye hyggeligere at det er hvitt rundt oss og ikke bare i bakken sier Camilla. Det inspirerer folk til å komme seg ut, og vi gleder oss naturligvis over det.

– Det er mange som har gledet seg til å ta i bruk ski og brett, så det er alltid stor stas for oss og for alle som jobber i alpinbransjen å endelig kunne ønske velkommen ut igjen til det som forhåpentligvis blir en lang og fin sesong, avslutter Sylling Clausen.

For ytterligere spørsmål, ferske bilder fra anleggene eller kommentarer:

Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær Alpinanleggenes Landsforening – Mobil 92 40 52 17 [email protected]

www.alpinanleggene.no
www.fnugg.no