Snart sesongstart – en vinter med Koronatiltak

Kjære skifolk - kjære alle våre gjester!

Nå er det bare litt over 2 måneder til sesongstart igjen. Vi gleder oss enormt til dagen når de snødekte bakkene og fjellene våre blir levende med latter fra glade barn, ungdommer, foreldre og besteforeldre.

Sikkerheten og helsen til våre gjester, ansatte i anlegg, og innbyggere i våre destinasjoner er det aller viktigste vi jobber med til en hver tid. Alle retningslinjer og krav til smittevernstiltak i Covid-19 situasjonen blir naturligvis også overholdt hos oss i alpinanlegg og fjelldestinasjoner over hele landet.

Helsemyndighetene og Regjeringen har foreløpig ikke kunngjort noen spesielle retningslinjer for den kommende vintersesongen og vi i Alpinanleggenes Landsforening er i gang med arbeidet med å kartlegge muligheter og krav, og sette opp møter med ulike instanser for å sikre en trygg opplevelse og økonomisk mulig lønnsom drift.

Vi går en høst i møte med mye læring og viktig erfaringsutveksling i alpinanleggene før vintersesongen. Vår arbeidsgruppe jobber sammen med kommuneleger, ordfører, driftere av alpinanlegg, serveringssteder, skiskoler og skipatruljer, for å forsøke å utarbeide tydelige retningslinjer som kan trygge dere gjester og ivareta sikkerheten til våre ansatte på en forutsigbar måte.

Du er kanskje usikker på hva som vil gjelde til vinteren? Vi vil gjøre alt vi kan for å tilby deg en trygg, forutsigbar, fin, og lang vintersesong.  Vi samler all aktuell informasjon om tiltak og retningslinjer angående COVID-19 så snart disse er klare, og vil holde våre gjester løpende orientert i utviklingen ved at vi jobber ut fra en «trafikklysmodell» med ulike scenarier i forhold til endringer i smittebildet, lokalt eller nasjonalt.

Alpinanleggenes Landsforening vil løpende oppdatere medlemsanlegg og alle dere som gleder seg til vinteren med viktig informasjon, erfaringer og veiledninger før sesongstart. I dette arbeidet er vi også i kontakt med de andre skiheisforeningene i alle de europeiske landene, for å følge deres arbeide og forberedelser tett.

Vi må fortsatt holde hjertene varme, hodene kalde og ikke glemme smittevern og rutiner, også i alpinanleggene våre.

Det er samtidig viktig for oss å minne om viktigheten av at også du som gjest overholder smittevernet og følger rutiner i anlegget under god veiledning fra oss.

Generelle regler:

• Har du vært i utlandet de siste 10 dager, eller kommer som gjest fra et rødt land elle rød sone og er i karantene, skal du bli hjemme, ikke dra å ski!

•Kjenner du symptomer som feks. vond hals, tungpustet, feber mm. skal du ikke være på ski eller sykling, du skal være hjemme og ta kontakt med lege for vurdering av testing.

•Har du vært i kontakt med person som er smittet eller sannsynlig kan være smittet av covid-19, skal du også bli hjemme.

Kontakt oss gjerne om du lurer på noe, så skal vi svare så godt vi kan. [email protected]

Tusen takk for at du hjelper oss! Det vil være til stor hjelp i lang tid fremover, og det vi ønsker oss aller mest nå er å endelig kunne ønske velkommen ut igjen!

 

Vennlig hilsen
Generalsekretær
Camilla Sylling Clausen
Alpinanleggenes Landsforening ALF